КОМ

На цьому акцентували представники Профспілкової сторони під час засідання Спільної робочої комісії для ведення колективних переговорів і підготовки проекту Генеральної угоди на новий строк, що відбулось 20 квітня в Міністерстві соціальної політики України. Вів засідання Керівник групи повноважних представників Сторони органів виконавчої влади, заступник міністра соціальної політики Віктор Іванкевич. В заході взяли участь та виступили Керівник Робочої комісії об’єднань профспілок, заступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк та Керівник групи повноважних представників Сторони роботодавців, заступник Голови Федерації роботодавців України Олексій Мірошниченко

У засідання також взяли участь члени робочої групи сторони профспілок, роботодавців та органів виконавчої влади, представники Секретаріату Національної трьохсторонньої соціально-економічної ради, фахівці міністерств та відомств.

Учасники засідання обговорили низку питань щодо форми, змісту та строку дії Генеральної угоди на новий строк. Зокрема було обговорено питання «Про результати опрацювання робочими групами розділів (підрозділів) проекту Генеральної угоди на новий строк».

Під час обговорення питання «Про розгляд переліку неузгоджених робочими групами пропозицій до проекту Генеральної угоди на новий строк», учасники засідання узгодили низку пунктів в компромісної редакції, а ряд пунктів вилучили з переліку неузгоджених. Профспілкова сторона виступила з пропозицією віднести неузгоджені робочими групами положення проекту Генеральної угоди на новий строк до Протоколу розбіжностей (відповідно до абзацу 2 пункту 5.1 Розділу V «Схвалення проекту Генеральної угоди та її підписання Сторонами» Регламенту роботи СРК для ведення колективних переговорів і підготовки проекту Генеральної угоди на новий строк).

Було також обговорено питання «Про деякі питання щодо формування проекту Генеральної угоди на новий строк». У дискусії взяли участь керівники Сторін, керівники та члени робочих груп. Вони обговорили питання строку дії Генеральної угоди, визначення формату викладення зобов'язань Сторін у проекті Генеральної угоди (спільні зобов’язання або розподілені за Сторонами), строку ведення переговорів з підготовки проекту Генеральної угоди з урахуванням часу необхідного для врегулювання розбіжностей.

Наступне засідання СРК вирішено провести 12 травня. А 27 квітня відбудеться обговорення питань щодо Генеральної угоди на новий строк в рамках засідання керівників Сторін та керівників робочих груп.

Інформаційно–аналітичний центр ФПУ

КОМ1