вит

3 серпня 2016 року відбулося засідання експертів з підготовки консолідованої профспілкової позиції щодо законопроекту Мінсоцполітики щодо мінімальних розмірів оплати праці.

Участь у засіданні взяли представники членських організацій ФПУ – профспілок трудящих металургійної та гірничодобувної промисловості, авіабудівників, охорони здоров’я, освіти і науки. А також представники Інституту демографії та соціальних досліджень ім. М.В.Птухи НАН України та Київського національного економічного університету ім.. Вадима Гетьмана.

вит1

Було обговорено основні законодавчі пропозиції Міністерства соціальної політики щодо реформування оплати праці в України. Зокрема в частині зміни підходів та критеріїв до визначення структури та розміру мінімальної заробітної плати, функціонування тарифної сітки в бюджетній та позабюджетній сферах, співвідношення розмірів оплати праці за некваліфіковану та кваліфіковану працю, посилення ролі колективно-договірного регулювання оплати праці.

вит2

За результатами зустрічі домовлено про доопрацювання профспілкової позиції щодо реформування оплати праці в Україні, підготовки постатейних зауважень до законопроекту Мінсоцполітики щодо мінімальних розмірів оплати праці та подальшої співпраці з науковими інституціями з цих та інших актуальних питань у сфері захисту прав та інтересів найманих працівників.

Департамент захисту соціально-економічних прав