1407321258

Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, спільно з ліцензіатами ПАТ «Черкаське хімволокно», ТОВ «ЄВРО-РЕКОНСТРУКЦІЯ», ТОВ «Сумитеплоенерго», ТОВ фірма «ТехНова» опрацьовано питання щодо виконання технічних заходів з проведення реконструкції обладнання теплоелектроцентралей, які дадуть змогу збільшити частку вугілля у виробництві теплової енергії  для потреб населення і таким чином зменшити відповідні тарифи на виробництво теплової енергії для потреб населення. Як наслідок, НКРЕКП схвалені відповідні інвестиційні програми та проведено коригування тарифів на виробництво теплової енергії для забезпечення виконання запланованих робіт.

На відкритому засіданні НКРЕКП, яке відбулося 30 червня 2016 року, у зв’язку із коригуванням тарифів на виробництво теплової енергії на ТЕЦ, для ліцензіатів Комісії ПАТ «Черкаське хімволокно», КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради, ТОВ «ЄВРО-РЕКОНСТРУКЦІЯ», ТОВ «Сумитеплоенерго», ПАТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання», ТОВ фірма «ТехНова» були схвалені відповідні проекти постанов щодо встановлення  тарифів на теплову енергію для потреб населення та послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води для населення та управителів багатоквартирних будинків.

Після реалізації вимог частини третьої статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» (розміщення на офіційному сайті НКРЕКП), 4 серпня 2016 року на відкритому засіданні були прийняті відповідні рішення про встановлення тарифів на теплову енергію та послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води для потреб населення та управителів багатоквартирних будинків, які наберуть чинності з 1 вересня 2016 року.

При цьому в результаті плідної спільної роботи та конструктивного діалогу із зазначеними підприємствами відбулося загальне зниження тарифів на теплову енергію для потреб населення в середньому на 8,9 %, та відповідне зниження тарифів на послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води. А саме, зменшення тарифів на теплову енергію для потреб населення, на послугу з централізовано опалення та послугу з централізованого постачання гарячої води склало відповідно:

• для споживачів ПАТ «Черкаське хімволокно» - 10,7 %, 10,6%, 9,8%;

• для споживачів КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» ЧМР - 5,5 %, 5,4%, 5,0%;

• для споживачів ТОВ «ЄВРО-РЕКОНСТРУКЦІЯ» - 10,1%, 9,9%, 8,8%;

• для споживачів ТОВ «Сумитеплоенерго» - 7,1%, 7,1%, 6,4%;

• для споживачів ПАТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання» - 0,5%, 0,5%, 0,4%;

• для споживачів  ТОВ фірма «ТехНова» - 12,2%, 12,1%, 10,5%.

Департамент захисту соціально-економічних прав

(за інформацією сайту Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)