СПО

 

Найбільш актуальні та гострі проблеми, які зараз турбують членів профспілок, всіх працівників обговорили 11 листопада учасники засідання Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні. Воно відбулось під головуванням Голови СПО об’єднань профспілок, Голови ФПУ Григорія Осового. В заході взяли участь перший заступник Голови СПО об’єднань профспілок, заступник Голови ФПУ Олександр Шубін, голова Конфедерації вільних профспілок Михайло Волинець, голова всеукраїнського профспілкового об’єднання «Єдність» Анатолій Оніщук, заступник Голови ФПУ Володимир Саєнко, члени СПО об’єднань профспілок, працівники апарату ФПУ.

 

СПО2

 

Після жвавого та конструктивного обговорення члени СПО схвалили «План заходів профспілкової Сторони щодо реалізації положень Генеральної угоди на 2016 – 2017 роки».

 

Було вирішено:

- суб’єктам Генеральної угоди на 2016-2017 роки – всеукраїнським об'єднанням профспілок та їх членським організаціям вживати заходів з метою забезпечення виконання Плану заходів профспілкової Сторони щодо реалізації положень Генеральної угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2016-2017 роки.

- сформувати склад двох робочих підгруп профспілкової Сторони.

 

СПО3

 

Гостра, ділова, продуктивна дискусія розгорнулася навколо питання «Про врахування норм Генеральної угоди та пропозицій профспілок в проекті Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» та інших законодавчих пропозиціях Уряду».

 

З врахуванням пропозицій членів СПО було ухвалено постанову, у якої, зокрема зазначається необхідність вимагати від Верховної Ради України невідкладного розгляду законопроектів, спрямованих на забезпечення зростання трудових доходів працюючих, посилення соціального захисту громадян, а також під час Всеукраїнської акції профспілок 17 листопада 2016 року біля Верховної Ради України відстоювати позицію СПО об’єднань профспілок щодо необхідності підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн. та інших вимог профспілок щодо соціально-економічного захисту громадян.

 

СПО4

 

Було також обговорено питання «Про солідарну участь у Всеукраїнської акції профспілок 17.11.2016».

Члени СПО підтримали рішення Президії ФПУ щодо проведення Всеукраїнської акції профспілок 17 листопада 2016 року та взяти участь у цьому заході, а також схвали вимоги профспілок до Верховної Ради України .

 

СПО5

Під час засідання було також обговорено низки інших актуальних для профспілкового руху та соціально-економічного захисту людини праці питань.

СПО6

 

Прес-центр ФПУ