В

 

СПО об’єднань профспілок опрацьовано проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», надісланий листом Мінсоцполітики від 06.08.2018 № 15319/0/2-18/56, на надано низку зауважень до нього.

Запропоновані зміни, зокрема, до постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 в цілому значно погіршують умови отримання субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, що призведе до поглиблення соціальної напруги у суспільстві в умовах постійного зростання тарифів на такі послуги і товари при загальних тенденціях до зниження платоспроможності переважної більшості населення.

Так, перегляд порядку обрахування доходів громадян для призначення субсидій призведе до визначення доходів на необґрунтовано завищеному рівні, у порівняні з фактичними.   

Крім того, неприпустимим є врахування податку з доходів фізичних осіб, військового збору та інших відрахувань із заробітної плати у складі сукупних доходів при призначенні субсидій.

Враховуючи зазначене, з метою дотримання принципу соціальної справедливості під час надання пільг і субсидій, СПО об’єднань профспілок не підтримав проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» у запропонованій редакції.

 

 

 

Департамент з питань економічного

розвитку та ціноутворення