20150623112853

До 1 січня 2021 року газові лічильники мають бути встановлені облгазами в кожному домогосподарстві. Для цього не потрібно буде подавати ніяких заявок.

Про це розповів експерт з енергетичних питань Геннадій Рябцев.

Він уточнив, що установка буде відбуватися відповідно до планів, які повинні бути затверджені облгазами.

“Так, якщо ви не хочете чекати своєї черги, то ви можете купити цей лічильник особисто і звернутися до відповідного облгазу із заявою про його встановлення. Але ні в якому разі не встановлюйте його самостійно або за допомогою будь-яких сторонніх організацій. Це дуже небезпечно”, – нагадав Рябцев.

При цьому, додав він, розмови про те, що лічильники встановлюватимуться за рахунок “Нафтогазу”, не відповідають дійсності. Вони не збігаються з чинним законодавством України.

“Я не знаю підстав, на яких би “Нафтогаз” встановлював лічильники за власні кошти. Тому що відповідно до статті 3 закону України про забезпечення комерційного обліку природного газу, фінансування робіт з оснащення лічильниками газу населення здійснюється за рахунок суб’єктів господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідні території. Тобто лічильники встановлюються за рахунок облгазів”, – підбив підсумок експерт.

За повідомленням

https://news.finance.ua/ua/news/-/443283/bezkoshtovni-gazovi-lichylnyky-ukrayintsyam-vstanovyt-ne-naftogaz