phoca thumb l ptnzdfgsef

 

Міністерство освіти і науки України і Федерація роботодавців України 6 березня 2019 р. провели круглий стіл «Співпраця бізнесу і закладів професійної (професійно-технічної) освіти», який відбувся в приміщенні Федерації роботодавців України.

 

У ньому взяли участь представники Федерації роботодавців України, Федерації професійних спілок України, Міністерства освіти і науки, Державна служба зайнятості, Федерація металургів України, керівники великих підприємств, закладів ПТО, а також громадські діячі, експерти, провідні науковці та представники міжнародних організацій.

В ході круглого столу були обговорені питання сучасного стану професійної (професійно-технічної) освіти, зайнятості населення та трудової міграції, дуальної форми здобуття освіти, професійної орієнтації молоді, а також стану фінансового забезпечення і застарілої матеріально-технічної бази закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

За підсумками обговорення та з метою покращення співпраці органів влади, закладів професійної (професійно-технічної) освіти та роботодавців учасниками круглого столу було прийнято Рекомендації з конкретними пропозиціями до Місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування спільно з організаціями роботодавців, Міністерства освіти і науки України разом з Федерацією роботодавців України, Міністерства соціальної політики України щодо порушених питань.

 

Департамент з питань економічного

розвитку та ціноутворення