d40c2eb25fcca127a41374a7eff891be

 

5 червня 2019 року Урядом прийнято постанову про внесення змін до постанови КМУ від 5 вересня 2018 р. № 708 «Про особливості оплати праці працівників, які беруть участь у забезпеченні проведення антитерористичної операції, а також працівників, які залучаються до здійснення заходів із забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях».

 

Постановою установлено щомісячну надбавку за роботу з особливими умовами праці у розмірі 50 відсотків від посадового окладу. Дія Постанови поширюється на працівників державних і комунальних установ, закладів, організацій, які фінансуються з бюджету і розміщені в населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення в Донецькій та Луганській областях.

Коментуючи урядове рішення, Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий нагадав, що минулорічна постанова профспілками була підтримана, тому що вона спрямована на підвищення соціального захисту трудящих, які дійсно працюють в особливих умовах. Профспілковий лідер зазначив, що в уточненій редакції постанови враховано пропозицію профспілок щодо обов’язкового погодження розміру встановлених надбавок між керівництвом та виборним органом первинної профспілкової організації підприємства або організації, як це передбачено законодавством.

 

. Прес-центр ФПУ