3194791 likuvannya poranenih viyskovih chomu zatrimuyut viplati i kudi zvertatis

Міністерство оборони України продовжує соціальну підтримку пораненим військовослужбовцям під час перебування на лікуванні. Згідно з інформацією, опублікованою на сайті Департаменту соціального забезпечення Міноборони України, військовослужбовцям виплачується грошове забезпечення за останніми займаними посадами за період звільнення від виконання службових обов’язків у зв’язку з хворобою та перебуванням на лікуванні в лікарняних закладах та у відпустці для лікування у зв’язку з хворобою. Але не більше чотирьох місяців із дня вибуття з військової частини.

Грошова допомога після чотирьох місяців безперервного перебування на лікуванні виплачується на підставі висновку лікарняного закладу, рішення командира військової частини.

Також військовослужбовцям, які у зв’язку з пораненням (контузією, травмою, каліцтвом), перебувають на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров’я (у тому числі закордонних), - з дня отримання такого поранення, включаючи час переміщення до лікарняного закладу, або перебувають у відпустці для лікування після тяжкого поранення за висновком ВЛК, виплачується додаткова винагорода в розмірі 100 тисяч гривень.

Пораненому військовослужбовцю здійснюється виплата належного йому грошового забезпечення, у тому числі додаткової винагороди, військовою частиною.

Також зазначимо, що Міністерство оборони затвердило порядок доплат у розмірі 70 тисяч гривень для військових за перебування протягом 30 днів на фронті.

Нагадаємо, що за потреби, отримати протез в Україні можна безоплатно за державною програмою, яка реалізується Фондом соціального захисту осіб з інвалідністю. Першочергово протезування здійснюється військовослужбовцям, які захищали Батьківщину.

Джерело: https://www.sud.ua/uk/news/ukraine/304045-vyplaty-ranenym-voennym-kak-rabotaet-sistema-sotsialnogo-obespecheniya