2013 073 009 

Новоприйнятий порядок є недосконалим і потребує суттєвих змін – з такою ініціативою вийшла Донецька обласна рада професійних спілок.

9 квітня п. р. відбулася нарада під головуванням заступника Голови ФПУ С.М. Кондрюка з обговорення зазначених пропозицій. У засіданні взяли участь представники Профспілки авіабудівників України, Київської обласної організації профспілки працівників АПК, Профспілок працівників енергетики та електротехнічної промисловості, працівників державних установ, житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення, зв’язку, машинобудівників та приладобудівників, оборонної промисловості, освіти і науки, соціальної сфери, споживчої кооперації, суднобудування, хімічних і нафтохімічних галузей, Профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України.

Учасники наради дійшли висновку, що профспілки мають суттєво посилити роботу щодо забезпечення попередньої експертизи колективних договорів на предмет їх відповідності вимогам чинного законодавства і умовам угод більш високого рівня та інформування реєструючого органу щодо своїх зауважень.

Також було зазначено, що для підвищення ефективності такої роботи, доцільним було б поглибити співпрацю з органами місцевого самоврядування, які в межах своїх повноважень розглядають колективні договори щодо відповідності законодавству, галузевим та територіальним угодам.

Узагальнюючі пропозиції щодо підвищення ефективності колективно-договірної роботи планується закласти в рекомендаціях ФПУ та щорічно розглядати на Президії ФПУ при визначенні консолідованих цілей і завдань при укладенні колективних договорів і угод.

 

 2013 073 008

 

2013 073 005

 

 

2013 073 006

 

2013 073 002

 

 

Департамент виробничої політики та колективно-договірного регулювання