sadasd
 За ініціативи заступника Голови ФПУ Кондрюка С.М. 26 червня п.р. в Національній службі посередництва і примирення відбулася зустріч з приводу ухиляння роботодавця від участі в примирній процедурі відповідно до зареєстрованого колективного трудового спору між найманими працівниками ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» та ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Від профспілок участь у заході брали також заступник Голови Профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості
Рябко О.І., Голова профкому ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Бобченко Ю.В., провідний юрисконсульт профкому ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Бардіна Ю.О., заступник керівника департаменту правового захисту ФПУ Сидоряк І.Г., заступник керівника департаменту виробничої політики та колективно-договірного регулювання ФПУ Морозова О.В.

В ході зустрічі Кондрюк С.М., зокрема, зазначив, що колективний трудовий спір – це спроба цивілізованого вирішення проблеми і тому необхідно дотримуватись системного підходу, і перш за все - системно інформувати про ситуацію, що склалася на підприємстві. У зв’язку з цим, Національній службі посередництва і примирення, як посереднику у вирішенні колективних трудових спорів, доцільно офіційно оприлюднити свою позицію стосовно конкретних фактів порушення трудового законодавства, а також застосувати всі можливі важелі впливу, аби переконати роботодавця відновити примирні процедури, як це передбачено Законом України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)».

Свої пропозиції стосовно шляхів виходу з кризової ситуації також висловили інші учасники зустрічі. За результатом обміну думками було прийнято рішення провести наступне засідання у більш широкому форматі, долучивши представників органів влади, до компетенції яких належить нагляд за дотриманням законодавства.

 

 

Департамент виробничої політики та
колективно-договірного регулювання