383624469

 

Голова Профспілки працівників ЖКГ, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України Олексій Романюк та Голова Київської міської профспілки ЖКГ та сфери послуг Тамара Костюк звернулися до ФПУ з проханням підтримати ініціативу щодо внесення на розгляд Уряду питання про надзвичайну ситуацію, яка склалась у міському електротранспорті.

Це обумовлено тим, що 93% трамвайних вагонів та 77% тролейбусів вичерпали свій термін експлуатації, у наслідок чого, зменшився об’єм транспортних перевезень, знизилась їх якість та стан обслуговування пасажирів.

Умови що склалися стали нерівними з надання транспортних послуг міським електротранспортом та приватними автоперевізниками, неповне відшкодування витрат на пільгові пасажироперевезення та різниці в тарифах.

Все це призвело до зниження рівня доходів підприємств міського електротранспорту та його конкурентоспроможності, погіршення фінансово-економічного стану, великої заборгованості із виплати заробітної плати працівникам і, як наслідок - критичне зростання небезпеки при перевезенні пасажирів.

Беручи до уваги ситуацію, що склалася у міському електротранспорті,   в.о. Голови ФПУ Сергій Кондрюк звернувся до Віце-прем`єр-міністра України Олександра Вілкула з проханням щодо невідкладного проведення під його головуванням окремої наради за участі керівників підприємств та галузевої Профспілки для об’єктивної оцінки стану міського електротранспорту та визначення комплексних заходів, спрямованих на допомогу цій галузі.

 

 

Департамент виробничої політики

та колективно-договірного регулювання