groshi 38

 

Завдяки діям інспекторів Держпраці з початку 2013 року повернуто та не допущено збільшення заборгованості по зарплатах на суму 565,8 млн. грн. Про це сказала Міністр соціальної політики України Наталія Королевська під час наради у Кабінеті Міністрів.

«Мінсоцполітики скоригувало роботу Держпраці на виявлення причин заборгованості по зарплатах та вжиття заходів до винних осіб. Це вже дає відповідні результати. Завдяки цьому з початку 2013 року працівниками Держпраці повернуто та не допущено збільшення заборгованості по зарплатах на суму 565,8 млн. грн.», - сказала Наталія Королевська.

Як зазначила Міністр, за даними моніторингу, який щотижнево здійснюється Мінсоцполітики, сума боргу із зарплати в цілому по Україні на підприємствах усіх форм скоротилася на 139,7 млн. грн. (на 12,7%) від тієї, що була зафіксована на 1 березня цього року.

«Позитивним результатом нашої роботи є те, що з початку нинішнього року кількість підприємств, які мали заборгованість, зменшилася на 494 одиниці - з 1824 до 1330 підприємств», - сказала Міністр.

Вона також нагадала, що з початку року погашено заборгованість із зарплати, яка була допущена у минулих роках, у сумі 221 млн. гривень.

 «Разом з тим, за оперативними даними місцевих органів виконавчої влади, заборгованість із зарплати працівникам бюджетних установ, які фінансуються із місцевих бюджетів, повністю відсутня», - підкреслила Наталія Королевська.

 

ІАЦ

за матеріалами Мінсоцполітики