phpThumb generated thumbnailjpg

 

31 жовтня п.р. представники департаменту виробничої політики та колективно-договірного регулювання апарату ФПУ взяли участь в заході, присвяченому презентації оновленого Міграційного профілю України. Цей документ розроблено в рамках реалізації проекту технічного співробітництва МОП «Ефективне управління трудовою міграцією та її кваліфікаційними аспектами», який виконується Міжнародною організацією праці та Міжнародною організацією з міграції (далі-МОМ) у співпраці з Урядом України й соціальними партнерами.

Основною метою розроблення Міграційного профілю країни було озброєння посадовців та громадськості найбільш повною та різнобічною інформацієй стосовно міграційних процесів та міграційної політики в Україні, яка базується на даних державної та відомчої статистики міжнародних організацій, результатах опитування населення, вітчизняних та зарубіжних аналітичних матеріалах, розробках вчених.

Відкриваючи засідання, перший заступник Голови Державної міграційної служби України Віктор Шейбут подякував експертам ЄС, МОП та МОМ за активну участь у підготовці профілю та підкреслив, що останніми роками Україна приділяє дедалі більше уваги питанням аналізу та управління міграційними процесами. Водночас, міжнародним експертом з питань зайнятості і міграції Франческо Панзікою було висвітлено основні досягнення України щодо управління міграційними процесами. Насамперед, це схвалення Концепції державної міграційної політики, затвердження Плану заходів з її реалізації, створення Державної міграційної служби та проведення переговорів з ЄС щодо лібералізації візового режиму.

По завершенню презентації документу та його обговорення було представлено методологію підготовки наступних міграційних профілів і передового досвіду інших країн у цій роботі.

Повний текст Міграційного профілю України найближчим часом буде опубліковано на офіційному веб-сайті Державної міграційної служби України.

 

Департамент виробничої політики

та колективно-договірного регулювання