183c5

 

Під час зустрічі з Президентом України В.Ф.Януковичем 12 листопада ц.р. Голова ФПУ Ю.М. Кулик висловив своє занепокоєння стосовно зростання заборгованості з виплати заробітної плати. Юрій Кулик закцентував увагу на наявності зарплатної заборгованості на економічно активних підприємствах, особливо державної форми власності.

Водночас Президент України висловив переконання в тому, що дієвим механізмом вирішення порушених під час зустрічі з представниками ФПУ проблем має стати тісна співпраця Уряду, роботодавців і Федерації профспілок України. Він наголосив, що за результатами зустрічі будуть надані доручення Уряду стосовно підготовки відповідних пропозицій для розв’язання зазначених питань та узгодження їх із соціальними партнерами. Крім цього, Президент України жорстко зазначив, що у разі непогашення боргів він «дійде до кожного виконавця, починаючи з міністрів і до регіонів».

За результатами зустрічі, Голова ФПУ Ю.М. Кулик звернувся до керівників членських організацій з пропозицією повідомити ФПУ про найбільш гострі факти невиплати заробітної плати на тих підприємствах, де вжиті заходи на рівні галузі чи регіону не дали бажаного результату.

 

 

                                                           Департамент виробничої політики

                                               та колективно – договірного регулювання