angry boss

 

У четвер, 5 грудня 2013 року, у Києві буде представлено нову систему вирішення трудових спорів в Україні. Ця модель, що має продемонструвати наближення до європейських стандартів, передбачає внесення істотних змін до нинішньої системи. Нову модель розроблено Експертною групою, до складу якої увійшли представники українських соціальних партнерів, Національної служби посередництва і примирення України (НСПП), а також українські й шведські експерти у цій сфері.

«Аналіз практики врегулювання трудових конфліктів в Україні показав необхідність розробки цілісної, ефективної системи - Нової моделі вирішення трудових спорів, над якою ми працювали впродовж двох років, - каже керівник Експертної групи Надія Зарько. – Результат, якого ми досягли, позитивно оцінений зацікавленими сторонами в Україні».

Передбачається, що після оприлюднення Моделі розпочнеться фаза її реалізації. Пропонується, приміром, внести зміни до чинних законів та вжити інших заходів, серед яких – забезпечення інституціональної спроможності НСПП для здійснення нових повноважень, нарощування потенціалу організацій соціальних партнерів, що допоможе їм у виконанні нових функцій, окреслених у Моделі.

Нова модель розроблена в рамках Шведсько-українського проекту в сфері вирішення трудових спорів відповідно до Угоди між Національною службою посередництва і примирення України та Національної служби посередництва Швеції. Цей проект профінансовано Швецьким агентством з питань реконструкції і розвитку «SIDA». Шведські експерти зробили важливий внесок у розробку Моделі.

«Нам дуже приємно, що зміст Моделі чітко свідчить про наближення до європейських стандартів, - зазначає Курт Еріксон, старший радник з правових питань Національної служби посередництва Швеції. – Ми сподіваємось, що зацікавлені сторони в Україні – організації роботодавців і профспілок, а також органи державної влади – докладуть усіх зусиль, щоб забезпечити реалізацію Моделі».

Нову модель буде представлено на заключному заході в рамках Проекту:

«НОВА МОДЕЛЬ ВИРІШЕННЯ ТРУДОВИХ СПОРІВ В УКРАЇНІ – КРОК ДО ЄВРОПЕЙСЬКИХ СТАНДАРТІВ ВИРІШЕННЯ ТРУДОВИХ СПОРІВ »

Дата: 5 грудня 2013 року

Час: 14.30 -18.00

Місце проведення: готель «Редісон Блу»,

вул. Ярославів Вал, 22

Київ 01004 Україна

Щоб дістати більш докладну інформацію, зв’яжіться, будь ласка, з
керівником Проекту Іриною Бонч-Осмоловською Нурстрьом (м. Стокгольм): +46 76 009 2100; irina.norstrom@mi.se, або з координатором Проекту в Києві Марією Ткаченко: +380 98 774 8581; Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.