svarshik naks

До Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об'єднань профспілок на національному рівні звернувся директор Інституту електрозварювання ім. Є.О.Патона Б.Є.Патон. Він просить підтримати пропозицію інституту.

«Відповідно до вимог сучасного зварювального виробництва Інститутом електрозварювання ім. Є.О.Патона за підтримки Федерації роботодавців та Товариства зварників України в 2010 році до Класифікатора професій була введена нова професія «Зварник», - говориться у листі на адресу СПО об’єднань профспілок. - Професійно - кваліфікаційна структура нової інтегрованої професії «Зварник» побудована на компетентнісному підході, де показники професійної компетентності та рівні кваліфікації визначені на основі національних і міжнародних стандартів, що регламентують вимоги до якості зварювання. Завдяки чому роботодавці'мають можливість чітко визначати відповідність рівня кваліфікації зварників вимогам робочих місць та стимулювати їх професійний розвиток.

З метою підвищення професійної мобільності та конкурентноздатності на ринку праці кваліфікованих робітників в галузі зварювання пропонуємо внести інтегровану професію «Зварник» до Переліку робітничих професій, підтвердження кваліфікації за якими здійснюється за результатами неформального професійного навчання згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 15 травня 2013 р., № 340».

Керівництвом СПО об’єднань профспілок дано доручення вивчити це питання для розгляду за участю Профспілки працівників НАНУ та висловити свої пропозиції.

ІАЦ