stoimosti-obucheniya

 

12 грудня п.р. представники апарату Федерації профспілок України взяли участь в семінарі «Визнання неформального і спонтанного навчання в Україні», організованого Європейським Фондом Освіти. Серед учасників семінару були присутні, також, представники органів державної влади, Федерації роботодавців України, представники закладів системи професійної і вищої освіти, Представництво Європейського Союзу та міжнародні експерти.

Захід був присвячений визнанню неформального навчання в Україні та аналізу перших результатів його підтвердження. Серед основних питань для обговорення були: галузеві ради, професійні стандарти, оцінщики та атестація, часткове визнання, підготовка та доступ кандидатів, спостереження їх результатів, фінансування неформального навчання.

В рамках семінару, також, було, визначено проблемні питання, а саме значний дисбаланс між попитом і пропозицією та відсутність взаємозв’язку між ринком праці й системою освіти.

Значну увагу було приділено презентації пілотного проекту в сфері підтвердження результатів неформального і спонтанного навчання за робітничою професією «Кухар», метою якого була перевірка життєздатності моделі в максимально наближених до реальних умов, що проходив за участі Козирної карти, Державної служби зайнятості та Федерації роботодавців України.

Додаткову інформацію про зазначений захід можна отримати, направивши запит в департамент виробничої політики та колективно-договірного регулювання апарату ФПУ за ел.адресою: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Департамент виробничої політики

та колективно-договірного регулювання