main

26 грудня ц.р. в Мінсоцполітики відбулася нарада з обговорення питань реалізації статей 24, 26, 27 Закону України «Про зайнятість населення» та організації моніторингу створення нових робочих місць, участь в якій від ФПУ взяла заступник керівника департаменту виробничої політики та колективно – договірного регулювання О. Морозова.

В ході наради обговорювались, зокрема, наступні питання:

1. обмін даними між Міндоходів, фондами соціального страхування, державною службою зайнятості в контексті:

- впровадження статті 24 Закону України «Про зайнятість населення» та постанови Кабінету Міністрів України від 13.03.2013 № 153 «Про затвердження Порядку компенсації роботодавцям частини фактичних витрат, пов’язаних із сплатою єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування»;

- реалізації статей 26-27 Закону України «Про зайнятість населення» та постанови Кабінету Міністрів України від 15.04.2013 № 347 «Деякі питання реалізації статті 26 та частини другої статті 27 Закону України «Про зайнятість населення».

2. створення технічних (технологічних, інформаційних) умов для впровадження моніторингу створення нових робочих місць відповідно до Методики, затвердженої наказом Мінсоцполітики від 23.09.2013 № 611, в контексті:

- забезпечення обміну даними між Міндоходів і Пенсійним фондом (програмне забезпечення, уніфікація форм обміну інформацією, забезпечення коректності показників моніторингу);

- створення умов для забезпечення розподілу отриманих даних від обласного рівня до рівня міст і районів.

Департамент виробничої політики

та колективно – договірного регулювання