photo

Фундамент здоров’я нації заклаладається з дитинства. Одним з дуже важливих блоків цього фундаменту є харчування дітей у навчальних закладах. Саме в цій царині за роки незалежності не просто накопичились проблеми, а створились передумови масовим отруєнням, загостренням і появам нових хвороб у учнів, корупції і зловживанням з бюджетними коштами, надексплуатації працівників їдалень.

Дуже стараються повара в школах зробити різноманітним і, головне, здоровим харчування дітлахів, однак зробити це в межах сміхотворного кошторису вкрай складно. Загострює ситуацію система тендерів як на право надання послуг з харчування так і щодо закупок продуктів – як правило виграють ці тендери не спеціалізовані, з багаторічним досвідом підприємства харчування, а ті хто запропонує найнижчу ціну своїх «послуг».

За ініціативи Всеукраїнської профспілки працівників і підприємців торгівлі, громадського харчування та послуг підготовлено проект закону України «Про харчування у загальноосвітніх навчальних закладах», який робить суттєвий крок на вирішення зазначених проблем. За підтримки ФПУ та Київської міськпрофради започатковано фахове опрацювання цього важливого законопроекту і заплановано проведення публічних слухань щодо шляхів забезпечення якісним харчуванням учнів учбових закладів.

У разі зацікавленості щодо участі у цій роботі пропонуємо звернутись з відповідними пропозиціями за електронною адресою: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Департамент виробничої політики та колективно-договірного регулювання ФПУ