34 koll2 

 

30 січня 2014 року в Мінсоцполітки відбулася розгорнута дискусія з обговорення проекту Розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану невідкладних заходів щодо погашення заборгованості із заробітної плати» за участі представників Мінсоцполітики, Мінекономрозвитку, Мінфіну, Міндоходів, Мін’юсту, Міноборони, Федерації роботодавців.

Від Федерації профспілок України участь у нараді взяли керівник управління соціального страхування та пенсійного забезпечення Іванкевич В.В. та завідувач відділу оплати праці департаменту виробничої політики та колдоговірного регулювання Макогонюк С.Л.

Нагадаємо, що згаданий проект Розпорядження КМУ був розглянутий на останньому засіданні Уряду 29 січня ц.р., у роботі якого взяв участь заступник керівника СПО об’єднань профспілок, в.о. Першого заступника Голови ФПУ Г.В.Осовий.  У своєму виступі він зокрема озвучив позицію профспілок щодо необхідності запровадження відповідальності як з боку роботодавців так і з боку держави за затримку виплати заробітної плати.

На жаль, позиція деяких представників центральних органів виконавчої влади, висловлена ними під час наради, здебільшого була націлена лише не на пошук рішень, а на уникнення відповідальності за наявність зарплатних боргів.

Однак, позитивним кроком дискусії стало врахування в переважній більшості профспілкових пропозицій до проекту Розпорядження.

 

 Департамент виробничої політики та колективно-договірного регулювання