05 sococvita slaid 730x268 3

 

Вчора, 13 лютого 2104 року в Академії праці та соціальних відносин і туризму за ініціативи Федерації профспілок України відбулася публічна дискусія на тему «Трикратне зростання заробітної плати – провал чи прорив для української економіки?» під головуванням заступника Голови ФПУ С.М. Кондрюка.

Сергій Кондрюк, спираючись на офіційну статистику, довів, що політика дешевої робочої сили є науково хибною, економічно провальною, соціально катастрофічною, політично програшною та соціально безперспективною.

Більше того, не тільки законодавче підґрунтя, а і економічні розрахунки, за висновками С. Кондрюка, показують на необхідність трикратного зростання заробітної плати для забезпечення відродження економіки і безперечного забезпечення життєвих потреб працівника та членів його сім’ї.

Водночас, завідувач відділу оплати праці департаменту виробничої політики та колективно-договірного регулювання Світлана Макогонюк представила розрахунки розміру мінімальної заробітної плати за різними методами, які розраховані фахівцями ФПУ ґрунтуючись виключно на визначених законодавством України гарантіях працівникам. Вже сьогодні мінімальна зарплата має бути 3060 грн.

Тобто, встановлений сьогодні розмір мінімальної заробітної плати штучно занижений, що провокує асоціальне явище бідних серед працюючого населення.

Підсумком дискусії стало обговорення можливих шляхів виходу з цією «патової» ситуації.

У разі зацікавленості та бажанні отримати більш детальну інформацію, можна надіслати запит на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

 

 

Департамент виробничої політики та колективно-договірного регулювання