nisd

 

5 березня п.р. в Національному інституті стратегічних досліджень відбувся Круглий стіл на тему «Порядок денний для України – 2014», за участю провідних науковців, експертів неурядових організацій, народних депутатів України, представників Кабінету Міністрів України, інших установ та організацій, мас-медіа.

Від Федерації профспілок України у роботі Круглого столу взяли участь Заступник Голови ФПУ Кондрюк С.М., керівник департаменту бюджетної політики та соціального захисту Остапенко Л.В., завідувач відділу оплати праці департаменту виробничої політики та колективно-договірного регулювання Макогонюк С.Л.

Учасники заходу обговорили наступні питання:

1. Ідентифікація проблем в економічній та соціальній сферах, що потребують нагального вирішення.

2. Суспільний діалог щодо «нової економіки»: громадські очікування та засади пошуку консенсусу.

3. Припустима «ціна» антикризової політики (непопулярні заходи та їх легітимізація).

4. Рекомендації щодо перших кроків соціально-економічної політики нового Уряду.

У своєму виступі Заступник Голови ФПУ Кондрюк С.М. наголосив, що народний протест був викликаний перед усім соціальною несправедливістю, нехтуванням прав та інтересів трудящих.

Політики, експерти, науковці, громадськість мають негайно запропонувати нову політику забезпечення справедливості, а не «сповзати на стару дорогу». На переконання ФПУ справедливість – це, в першу чергу, справедливий розподіл результатів праці.

Заробітна плата найманих працівників має бути основним інвестиційним фактором, а наслідком «непопулярних» реформ обов’язково мають стати позитивні зрушення для суспільства та української економіки в цілому, – акцентував Сергій Кондрюк.

 

Департамент виробничої політики

та колективно-договірного регулювання