0413

 

До Федерації профспілок України надійшла інформація від Голови Професійної спілки працівників автотранспорту та шляхового господарства України Хмарного О.Т. щодо порушення конституційного права на своєчасне отримання винагороди за працю 30 тисячам працівників дорожніх підприємств, які не отримують заробітної плати більш ніж три місяці.

Зарплатний борг працівникам дорожньої галузі виник внаслідок ненадходження в повному обсязі коштів за виконані роботи на дорогах державного і місцевого призначення та складає майже 300 млн. грн. 

Зазначений стан справ призводить до катастрофічного становища дорожньої галузі, зростання соціальної напруги у трудових колективах та скорочення численності працівників підприємств.

СПО об’єднань профспілок запропонував Комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат невідкладно розглянути питання повернення зарплатних боргів працівникам дорожніх підприємств за січень – березень 2014 року та вжити необхідних заходів щодо відновлення конституційних прав на своєчасне отримання винагороди за працю, поліпшення соціального стану трудящих, збереження кадрового потенціалу галузі (лист додається).

 

 

Департамент виробничої політики 

та колективно-договірного регулювання