ктс03

Упродовж січня-березня 2014 року в результаті спільних дій Федерації профспілок України та Національної служби посередництва і примирення у ході сприяння вирішенню колективних трудових спорів та запобігання їх виникненню погашено заборгованість із виплати заробітної плати в сумі 250 млн. 147,4 тис. грн., або 64,5% від загальної суми боргу (388 млн. 90,5 тис. грн.), що стала основною причиною виникнення спорів та конфліктних ситуацій.

Упродовж січня-березня 2014 року вирішено 118 колективних трудових спорів (3- на галузевому, 4 – на територіальному, 111 – на виробничому рівнях), участь в яких брали 1,1 млн. працівників 5472 суб'єктів господарювання.
Вимоги щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати та своєчасної виплати поточної заробітної плати висувалися у 78 колективних трудових спорах (66,1% від їх загальної кількості).
Всього у зазначених 118 спорах найманими працівниками було висунуто 261 вимогу.
Також упродовж січня-березня п. р. вирішено та знято з реєстрації 26 спорів (1 – на територіальному, 25 – на виробничому рівнях) та 56 вимог.
З метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) та стабілізації стану соціально-трудових відносин НСПП здійснювались заходи щодо усунення 425 чинників, які призвели до загострення стану СТВ на 373 підприємствах у 350 випадках ускладнення стану СТВ (349 – на виробничому рівні, 1 – на територіальному).
Зокрема, з метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) упродовж березня 2014 року НСПП взято на облік 64 зазначених випадки (на виробничому рівні) та 81 вказаний чинник на 62 підприємствах.
У січні-березні ц.р. знято з обліку 97 випадків (на виробничому рівні) та усунено 122 чинники на 97 підприємствах.

Інформація НСПП

Департамент виробничої політики