841

За наполяганням профспілок 24 квітня ц.р. відбулося засідання Комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, участь у якому від ФПУ взяли Голова профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства України Хмарний О.Т. та заступник керівника департаменту виробничої політики та колективно-договірного регулювання апарату ФПУ Макогонюк С.Л.

За даними оперативного щотижневого моніторингу, що здійснює Мінсоцполітики, сума заборгованості на державних підприємствах станом на 22 квітня цього року складає 432,1 млн. грн. Це 41,3 % від загального боргу по Україні. З огляду на це, Міністр соціальної політики Л. Денісова закликала до узгоджених та скоординованих дій центральних органів виконавчої влади.

Перед Комісією відзвітували про стан погашення заборгованості із заробітної плати, а також проблеми, які з цим пов’язанні, керівники таких підприємств-боржників, як ДП «Харківський електромеханічний завод», ДП «Київський НДІ гідроприладів», ДП «НДІ «Квант», ПАТ «Київський завод «Радар», ПАТ «Українське Дунайське пароплавство» та ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України», а також представники відповідних міністерств.

Вони запевнили, що оплата, яка надійде за поставлену продукцію вже найближчим часом, у першу чергу, як це і передбачено законодавством, буде використана для погашення заборгованості із заробітної плати.

Департамент виробничої політики та колективно-договірного регулювання