1288798762

Федерацією профспілок України проводиться постійна робота із здійснення контролю щодо виконання положень чинної Генеральної угоди, особливої ваги це набуває в умовах соціально-економічної та соціально-політичної кризи, що охопила країну, а також запровадження низки непопулярних реформ, що підвищує й без того високу напругу в суспільстві.

Фахівцями ФПУ було підготовлено інформаційну записку щодо стану виконання положень Генеральної угоди на 2010 - 2012 роки за станом на 1 квітня 2014 року та внесено її на розгляд засідання СПО.

Варто зазначити, що після чергового засідання СРК з підбиття підсумків виконання положень Генеральної угоди в травні ц.р. за станом на 1 січня 2014 року, ціла низка пунктів чинної Генеральної угоди отримала профспілкову оцінку «не виконано», «не виконується», «виконується частково».

Спільний представницький орган об’єднань профспілок направив відповідне звернення до Кабінету Міністрів України з пропозицією про усунення порушень щодо виконання згаданих положень Угоди.

Кабінетом Міністрів України дано доручення відповідним центральним органам виконавчої влади щодо розгляду нашого звернення та реагування в межах компетенції.

Департамент виробничої політики

                                                                                    та колективно-договірного регулювання