55 big

        

Федерація Профспілок України стурбованя критичною соціально-економічною ситуацією, яка склалась в країні з багатьох причин. Вирішення цієї проблеми ФПУ вбачає, з-поміж іншого, у раціональному та цільовому інвестуванні коштів, які Україна почала отримувати від міжнародних фінансових інституцій.

         Одним з головних напрямків капіталовкладення, здатних зробити вітчизняну економіку конкурентоздатною та продуктивною, є розвиток інфраструктури. Важливість розвитку, а в деяких регіонах і відновлення, інфраструктурного комплексу обумовлюється тим, що такі його складові, як житлово-комунальне господарство, будівництво транспортних шляхів, розвиток газотранспортних систем та альтернативних джерел енергії, належать до стратегічно важливих напрямків економічної діяльності держави і національної безпеки.

Саме тому Федерація профспілок України звернулась до Прем’єр-міністра України Яценюка А.П. з пропозицією визначити розвиток інфраструктури пріоритетним напрямком для державних інвестицій та запровадження нових проектів. У свою чергу Кабінет Міністрів України дав відповідне доручення Міністерству інфраструктури України.

         На звернення ФПУ міністерство повідомило, що нещодавно було сформовано перелік інфраструктурних проектів, реалізація яких є пріоритетною. Також, у листі повідомляється, що Мініфраструктури готове до співпраці з Федерацією профспілок України на шляху розвитку саме транспортної інфраструктури.

         З текстом листа міністерства ви можете ознайомитись тут.

 

Департамент виробничої політики

та колективно-договірного регулювання