2014-07-25-0067

 

Нова хвиля приватизації державного майна буде здійснена відповідно  до списку об’єктів, визначених у прийнятому 17 липня 2014 року Кабінетом Міністрів України Розпорядженні «Про затвердження переліку об’єктів права державної власності, що підлягають приватизації у 2014 році».

Спираючись на положення Закону України «Про приватизацію державного майна», Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» та чинної Генеральної угоди ФПУ ініціювала перед Фондом держмайна проведення низки заходів для захисту трудових і соціальних прав працівників приватизуємих підприємств.

З метою координації дій в рамках соціального діалогу 25 липня відбулась зустріч в.о. Голови Фонду державного майна України Дмитра Парфененко та його заступника Віталія Пількевича  з головою Федерації профспілок України Григорієм Осовим та заступниками Сергієм Кондрюком й Володимиром Саєнком.

Учасники зустрічі були одностайні в тому, що  тільки відкритість приватизації об’єктів державної власності, широке залучення громадськості, трудових колективів і профспілок та врахування їх думки дозволить з користю для України та місцевих громад реалізувати зазначене рішення Уряду та запобігти соціальним протестам.

Одним з механізмів співпраці визнано доцільним проведення регіональними відділеннями ФДМУ роз’яснювальних семінарів для голів первинних профспілкових організацій щодо особливостей приватизації державного майна.

Окрім того на зустрічі було віднайдено шляхи співпраці в питаннях ефективного використання санаторно-курортних закладів та дитячих оздоровчих таборів щодо яких прийняті рішення про перехід у державну власність.

Враховуючи широкий спектр спільних інтересів домовлено про регулярні консультації між ФДМУ та ФПУ, а також буде рекомендовано здійснювати активний соціальний діалог між регіональними відділеннями ФДМУ та облпрофрадами.

 

Департамент виробничої політики та колдоговірної роботи