CAM00082

 

Питання щодо соціально-економічних ризиків, пов’язаних з реалізацією Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, в тому числі гармонізації національного законодавства у сфері державних закупівель з європейським правом, а також визначення покрокових дій соціальних партнерів на шляху до євроінтеграції стали за ініціативи Федерації профспілок України предметом обговорення 28 серпня ц.р. з представниками Мінекономрозвитку та наукових організацій.

Відкриваючи захід, В’ячеслав Цимбал – директор департаменту європейської інтеграції Мінекономрозвитку зазначив, що Мінекономрозвитку відкрито до соціального діалогу та сподівається на допомогу профспілок у реалізації Угоди. Наразі ж підготовлено проект Програми імплементації Угоди, який незабаром буде розміщено на сайті міністерства.

Сергій Кондрюк – заступник Голови ФПУ, наголосив, що для профспілок, які захищають найманого працівника, в першу чергу цікавлять такі питання як:

- соціалізація державних замовлень;

- захист вітчизняного ринку праці та товаровиробника;

- підписання Генеральної угоди на 2015-2017 роки, «серцевиною» якої мала б стати Угода про асоціацію тощо.

Крім цього, С. Кондрюк запропонував Мінекономрозвитку секторальну співпрацю з профспілками та запросив представників Мінекономрозвитку для презентації актуальних питань, пов’язаних з імплементацією Угоди, на засідання СПО об’єднань профспілок.

Активну участь в обговоренні взяли представники профспілок автомобільного транспорту та шляхового господарства, автомобільного та сільськогосподарського машинобудування, лісових галузей, машинобудівників та приладобудівників, а також ДП «ДержавтотрансНДІпроект» Мінінфраструктури.

 

 На фото - під час фахової дискусії.

Департамент виробничої політики та колективно-договірного регулювання