dsc00646

 

На адресу Федерації профспілок України надійшло звернення щодо критичної ситуації, яка склалася на Хмельницькому державному експериментальному протезно-ортопедичному підприємстві (ХДЕПОП).

Державне підприємство працює у сфері протезування і спеціального ортопедичного лікування та реабілітації. Хмельницьке ДЕПОП – сучасне підприємство, яке надає унікальні послуги з лікування та реабілітації інвалідів. Всі інші протезно-ортопедичні підприємства не мають такого спектру реабілітації, який створено у Хмельницькому – крім протезування і реабілітації пацієнтів, в окремих палатах стаціонарного відділення активно лікують дітей із ДЦП.

Однак, Міністерство соціальної політики України видало наказ про концентрацію Хмельницького державного експериментального протезно-ортопедичного підприємства та Вінницького казенного ЕПОП. Якщо підприємство стане філією, то зменшаться видатки на утримання, а пацієнти втратять можливість отримувати той спектр послуг, який тут напрацьовано за роки існування.

Зважаючи на вищезазначене, Федерація профспілок України звернулась до Мінсоцполітики з проханням скасувати наказ про приєднання Хмельницького ДЕПОП до Вінницького КЕПОП, оскільки зупинення діяльності Хмельницького ДЕПОП спричинить не тільки погіршення обслуговування та реабілітації інвалідів, а й втрату унікальних фахівців у сфері лікування, реабілітації та обслуговування військових, знання та навички яких є надзвичайно важливими для нашої держави у нинішніх обставинах.

 

Департамент виробничої політики та колективно-договірного регулювання апарату ФПУ