225305

 

На звернення Голови Об’єднання профспілок Львівщини Дацька Р.М. та з метою відновлення конституційних прав на своєчасне отримання винагороди за працю та погашення зарплатної заборгованості працівникам Львівської області СПО об’єднань профспілок направив листа до Комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат з вимогою розглянути на найближчому засіданні питання ліквідації вищезазначених зарплатних боргів та вжити ефективні заходи щодо недопущення їх виникнення у майбутньому.

У відповідь Мінсоцполітики лише поінформувало про здійснення щотижневого моніторингу стану погашення заборгованості із заробітної плати, у тому числі і в Львівської області.

За даними зазначеного моніторингу станом на 15.09.2014 зарплатні борги в Львівській області зросли з початку року на 4,8 млн. грн. та становили 52,5 млн. грн. Пропозиція СПО об’єднань профспілок щодо розгляду питання погашення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам Львівської області на черговому засіданні Комісії буде розглянута при його підготовці.

Невже це все, на що здатне відповідальне за соціальний захист працівників міністерство?

 

Департамент виробничої політики

та колективно-договірного регулювання ФПУ