950

 

7 жовтня 2014 року в ФПУ відбувся вебінар на тему «Гідна праця: стан та перспективи», присвячений відзначенню профспілками Всесвітнього дня дій за гідну працю.

 

Лекторами вебінару виступили головний спеціаліст відділу оплати праці департаменту виробничої політики та колективно-договірного регулювання апарату ФПУ Живолуп І.В. та експерт відділу економічних реформ департаменту виробничої політики та колективно-договірного регулювання апарату ФПУ Терещенко І.В.

 

На початку семінару було проінформовано про історію встановлення Всесвітнього дня дій за гідну працю та основні складові Концепції гідної праці.

 

«Відповідно до визначення МОП гідна праця – це продуктивна праця чоловіків та жінок в умовах свободи, рівності, безпеки та поваги до людської гідності. Вона забезпечує справедливий заробіток, безпеку на робочому місці та соціальний захист працівників та членів їхніх сімей, сприяє професійному зростанню працюючих та їх соціальній інтеграції, дає людям свободу висловлювати свої погляди, об’єднуватися для того, щоб впливати на рішення, які стосуються їхнього життя, гарантує рівне ставлення та рівні можливості для всіх і кожного.»

 

Разом з тим, до уваги слухачів була запропонована інформація щодо фактичного стану праці в Україні у порівнянні з країнами Євросоюзу, зокрема, у сферах зайнятості, оплати праці, безпечних умов праці, легалізації трудових відносин, соціального захисту та соціального діалогу. Одночасно поінформовано слухачів про вимоги профспілок до керівництва держави з розглянутих питань, а також про профспілкові ініціативи, заплановані публічні акції та активні дії з відстоювання прав та свобод українських працівників.

 

На глибоке переконання профспілок гідна праця сприяє, з одного боку, самовдосконаленню і розвитку творчих здібностей людини, а з іншого - підвищенню рівня життя широких верств населення та країни в цілому.

 

Саме гідна праця та створення умов для повного запровадження в Україні її принципів мають бути в центрі уваги політики й дій влади з метою відновлення економічного зростання і створення нової економіки, в якій на першому плані постануть люди і створення робочих місцьяк основна умова для виходу з кризи.

 

Водночас нагадуємо, що ФПУ щовівторка на сайті: fpu.onwebinar.ru  проводить презентації з найбільш актуальних проблем сьогодення.

 

Запрошуємо до активної участі у цих заходах!

Презентація додається.

 

Департамент виробничої політики та колективно-договірного регулювання