profsouzsilnee7

 

Бельгія:

У четвер у Бельгії проходить національний страйк проти соціально-економічної політики нового уряду.

«Три профспілкові організації CSC, FGTB та CGSLB 6 листопада організовують велику маніфестацію у Брюсселі, метою якої є висловлення протесту проти урядової угоди, що цілковито дискредитує уряд. Цей уряд хоче перекласти економічний тягар та додаткові витрати на працівників та отримувачів соціальної допомоги», - пояснили організатори причини масової акції протесту.

Організатори планують зібрати у четвер близько 100 тис. протестантів, які пройдуть маршем центральними районами Брюсселя.

 

Німеччина:

Учасники страйку виступають проти зменшення бюджетних призначень на соціальні потреби, проти перспектив підвищення пенсійного віку до 67 років та вимагають недопущення збільшення цін на товари і послуги. При цьому наголошується, що за таких складних соціально-економічних умов непопулярні заходи уряду не стосуватимуться багатих верств населення, а обмежувальні заходи проводитимуться за рахунок пересічних громадян.

Компанії, які забезпечують функціонування громадського транспорту, також попередили про участь у страйку. Натомість бельгійська залізниця заявила про збільшення кількості потягів на лініях з метою забезпечення перевезення громадян.

 

 

За матеріалами Укрінформу Департаменту виробничої політики та колективно-договірного регулювання