ФАХОВАЗУСТРІЧ011

 

11 листопада ц.р. у приміщенні Укрпрофоздоровниці відбулося чергове засідання профспілкової сторони з обговорення компромісного варіанту щодо законодавчого врегулювання сфери поширення галузевих (міжгалузевих) угод.

У засіданні взяли участь представники профспілок машинобудування та приладобудування, металургійної і гірничодобувної промисловості, радіоелектроніки та машинобудування, оборонної промисловості, Всеукраїнської профспілки працівників і підприємців торгівлі, громадського харчування та послуг, а також фахівці апарату ФПУ.

 

ФАХОВАЗУСТРІЧ009

 

Учасники фахової дискусії заслухали інформацію про результати попереднього засідання тристоронньої робочої групи з підготовки пропозицій щодо підвищення ролі колективно-договірного регулювання трудових відносин та поширення сфери застосування галузевих угод.

Після обговорення можливих редакцій сфери поширення угод профспілковою стороною був напрацьований компромісний робочий варіант поширення дії галузевих (міжгалузевих) угод з урахуванням Рекомендації 91 МОП щодо колективних договорів.

З огляду на результати дискусії, профспілки планують остаточно обговорити напрацьовану компромісну редакцію з означеного питання на найближчому засіданні із залученням більш широкого кола сторони профспілок з метою подальшого роботи в НТСЕР.

 

ФАХОВАЗУСТРІЧ003

 

Департамент виробничої політики та колективно-договірного регулювання