1362998750 main fotolia 42441027 subscription monthly xxl

На адресу Федерації профспілок України надійшов лист від Міністерства економічного розвитку і торгівлі України щодо заборгованості за виконане у попередні роки державне замовлення станом на 01.11.2014 р.

У документі зазначається, що Мінекономрозвитку здійснює моніторинг існуючої заборгованості та стану її погашення на підставі оперативної інформації, отриманої від державних замовників – розпорядників бюджетних коштів.

Станом на 01.11.2014 року відбулося погашення боргів за виконання державного замовлення головними розпорядниками бюджетних коштів на суму 41021,286 тис. гривень, або на 66,8% від загального обсягу заборгованості. Залишок загальної заборгованості становить 20387,06 тис. гривень. Найбільша заборгованість залишається за Міністерством культури (8134,7 тис. грн.), Міністерством освіти і науки (6624,2 тис. грн.) та Держкомтелерадіо (2993,2 тис. грн.).

Не зважаючи на часткове погашення заборгованості за виконане у попередні роки державне замовлення, заборгованість із виплати заробітної плати продовжує рости катастрофічними темпами.

Лише з початку цього року кількість працівників економічно активних підприємств, яким заборговано заробітну плату, зросла більш ніж у 6 разів та станом на 01.10.2014 року становила 361 тис. осіб. Середня сума боргу із заробітної плати перед одним працівником зросла до 4 221 грн.

Загалом, заборгованість із заробітної плати в Україні, станом на 01 жовтня 2014 року, становила 1 927,7 млн. грн., що на 35,3% більше, ніж у серпні 2014 року, і майже в 2,5 рази більше, ніж на початку цього року. Обсяги зарплатних боргів вже перевищили аналогічні показники кризових 2008 – 2009 років.

З текстом листа можна ознайомитись ТУТ.

Департамент виробничої політики

та колективно-договірного регулювання