СЕМ

 

«Нетипові форми зайнятості: ризики для працівників енергетичної галузі та механізми правового регулювання» – конференція під такою назвою відбулась в Києві 24 - 25 листопада 2014 р.

У заході взяли участь керівники Профспілки працівників атомної енергетики та промисловості України та Профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України, фахівці Департаменту колективно-договірного врегулювання апарату ФПУ.

Організатором виступило Представництво Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні, яке поставило за мету: сформулювати та обговорити зі спілчанами виклики, породжені поширенням атипових форм зайнятості та опрацювати можливі стратегій щодо їх подолання.

 

СЕМ1

 

Також бажано створити список професій і робочих позицій в секторах традиційної і атомної енергетики, де використання позикового праці та інших видів атипових форм зайнятості (АФЗ) бажано заборонити на законодавчому рівні.

Також планувалося розробити рекомендації для всіх рівнів соціального діалогу щодо зниження негативних наслідків АФЗ.

Під час роботи було заслухано доповіді:

-         АФЗ: поняття, виклики, рішення;

-         професії і робочі позиції в енергетиці, де АФЗ повинні
бути заборонені;

-         пропозиції щодо протидії АФЗ в тристоронній угоді;

-         пропозиції в галузевій тарифній угоді в традиційній енергетиці і в галузевій тарифній угоді в атомній енергетиці;

-         зведена доповідь від двох профспілок з пропозиціями щодо протидії АФЗ в колективних договорах.

 

СЕМ2

 

ІАЦ