middle 7a8e5756903d9af9f24a1fa806981fa7

 

У зв’язку з неодноразовими зверненнями СПО об'єднань профспілок на національному рівні щодо початку колективних переговорів з укладення Генеральної угоди на новий строк на новій основі та відповідно до домовленостей, досягнутих у січні ц.р., 10 лютого 2015 року нарешті відбулися тристоронні консультації представників сторін соціального діалогу.

 

На засіданні представники Сторін вирішили завершити процес колективних переговорів з укладення Генеральної угоди на новий строк, що тривав з 1 жовтня 2012 року, та розпочати роботу з підготовки нового проекту Генеральної угоди.

Також на консультаціях було прийнято рішення щодо:

- створення спільної робочої комісії повноважних представників сторін соціального діалогу (по 15 осіб від кожної Сторони) для ведення колективних переговорів і укладення Генеральної угоди на новий строк;

- опрацювання змін до Регламенту ведення колективних переговорів;

- визначення концептуальних підходів щодо формування змісту нового проекту Генеральної угоди, зокрема строку дії угоди, предмету колективних переговорів тощо.

Стороною роботодавців на національному рівні було внесено пропозицію щодо не зазначення строку дії Угоди в самій назві, а зазначати його безпосередньо в тексті.

Також попередньо було домовлено, що положення нового проекту не дублюватимуть норми законодавства, не включатимуть питання, що можна врегулювати, застосовуючи інші форми соціального діалогу під час ведення колективних переговорів, а також питання, що носять загальний чи неконкретний характер.

Проведення першого організаційного засідання СРК заплановано на 23 лютого 2015 року.

 

 

Департамент виробничої політики

та колективно-договірного регулювання