СТРАЙК5

В рамках відзначення Всесвітнього дня дій на захист права на страйк 16 лютого цього року Федерацією профспілок України проведено дискусію «Реалізація права працівників на страйк відповідно до Конвенції МОП 87 про свободу асоціації та захист права на організацію з точки зору Комітету експертів МОП».

Провідним науковим співробітником сектору соціальних ризиків у сфері зайнятості населення, кандидатом економічних наук Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України -  Новак І.М., було презентовано доповідну записку «Право на страйк: суб’єкти застосування та компенсація обмежень» (додається), підготовлену в рамках виконання теми НДР «Соціальний потенціал інноваційних трансформацій зайнятості» (додається).

Під час дискусії було презентовано проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо зняття обмежень права на страйк» (додається). Учасники дискусії домовилися детально його опрацювати на надати пропозиції.

У разі наявності пропозицій та зауважень до зазначеного проекту Закону просимо їх надсилати у термін до 25.02.2015 на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Департамент виробничої політики та

та колективно-договірного регулювання