P230315

 

23 березня ц.р. на засіданні Робочої комісії всеукраїнських профспілок та профоб'єднань з ведення колективних переговорів, укладення Генеральної угоди на 2010-2012 роки та контролю за її виконанням заслухано та обговорено інформацію керівників робочих груп і відповідальних фахівців про виконання положень Генугоди станом на 1 січня 2015 року.

 

Головував на засіданні заступник голови ФПУ Сергій Кондрюк.

Учасники проаналізували стан виконання додаткових заходів (протокольних доручень), узгоджених в ході попереднього засідання Спільної робочої комісії Сторін, та прийшли до висновку, що деякі принципові пункти, зокрема стосовно оплати праці окремих категорій працюючих, а також матеріального забезпечення на випадок безробіття, по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, стороною власників ігноруються, не зважаючи на регулярні нагадування та зауваження профспілок.

 

P230315 14.01

 

Виходячи з цього одним з основних завдань Спільної робочої комісії, засідання якої відбулося того ж дня у Міністерстві соціальної політики, стало на основі аналізу стану дотримання пунктів Генугоди напрацювання дієвих механізмів, за допомогою яких можна все ж таки забезпечити їх безперечне виконання.

(Фоторепортаж із засідання в Мінсоцполітики).

За пропозицією профспілкової сторони Мінсоцполітики звернеться до Кабінету Міністрів України із пропозицією щодо необхідності забезпечування соціального діалогу у процесі розроблення проектів законів України та інших нормативно-правових актів у сфері соціальних, економічних, трудових відносин, а також соціального захисту та досягати узгодження інтересів і позицій Сторонами, відповідно до п. 6.3. та додатку 4 Генеральної угоди на 2010-2012 роки.

Положення, яким під час засідання було надано негативну оцінку або оцінку часткового виконання, внесено до таблиці розбіжностей і вирішено доручити робочим групам розглянути актуалізовані пропозиції за цими положеннями в рамках колективних переговорів з укладення Генеральної угоди на новий строк.

 

P230315 14

 

 

Департамент виробничої політики та олективно-договірного регулювання ФПУ,

ІАЦ