23456

До Федерації профспілок України надійшли звернення від педагогічних колективів Бережанської загальноосвітньої школи, які налічують понад 150 підписів, щодо захисту їх конституційних прав.

Керуючись ст. 22 Конституції України, якою заборонено при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів звужувати зміст та обсяг існуючих прав і свобод громадян, педагогічні працівники вимагають забезпечити виплату заробітної плати разом із надбавкою за престижність праці протягом 2015 року в повному обсязі.

Безперечно поділяючи вимоги освітян, ФПУ висунула відповідні вимоги до Уряду та готує звернення до гаранта Конституції України з метою забезпечення прав як освітян, так і інших працівників.

Водночас, ФПУ планує підняти проблеми оплати праці на засіданні Національної тристоронньої соціально-економічної ради, на якому мають взяти участь Прем’єр-міністр України та члени Уряду.

Враховуючи, що проблема набула надзвичайного загострення, Президія ФПУ визначила низку заходів на міжнародному рівні, ініціювання судових позовів, а також розпочата підготовка до колективно-трудового спору з Урядом через невиконання норм чинної Генеральної угоди та законодавства про працю.

Департамент виробничої політики та колективно-договірного регулювання