IMG 6625

 

У рамках домовленостей Федерації профспілок України з Фондом ім. Фрідріха Еберта, Регіонального представництва в Україні та Білорусі, 27-28 травня п.р. розпочала свою роботу Школа профспілкових переговірників черговим заключним модулем навчання групи профспілкових активістів.

Старовинне місто Львів, хоч і з негодою, але гостинно прийняв профспілковців. ІІІ Модуль на тему «Практичні аспекти ведення переговорного процесу» розпочався з обговорення новин, що відбулися в профспілках, представлених учасниками семінару, з часу проведення попереднього тренінгу.

Представники профспілок працівників авіапрацівників, АПК, культури, соціальної сфери, молодіжних житлових комплексів та комітетів місцевого самоврядування, державних установ, оборонної промисловості, енергетики та електротехнічної промисловості, нафтової і газової промисловості, радіоелектроніки та машинобудування, профкому первинної профспілкової організації «ДТЕК Придніпровська ТЕС» працювали над питаннями:

- трансформації колективно-договірного процесу в сучасних умовах;

- лідерства та ініціативи в переговорах;

- критичного аналізу інформації в переговорному процесі;

- особливостями ведення переговорів в кризових (конфліктних) ситуаціях

Варто зазначити, що тренінг був побудований таким чином, що учасники мали можливість поділитися своїм особистим досвідом із практики ведення колективних переговорів, взяти участь у практичних заняттях з організації ефективного виступу перед аудиторією, удосконалення навичок спілкування з «союзниками» та «противниками».

Фінальним акордом цих семінарів-тренінгів стало вручення учасникам Сертифікатів про успішне проходження навчання в Школі профспілкових переговорників у рамках проекту «Колективні переговори між профспілками і роботодавцем: створення надійного механізму вирішення спорів та конфліктів у дусі співробітництва».

 

IMG 6629

 

IMG 20150527 105235

 

Департамент виробничої політики

та колективно-договірного регулювання