CAM00126

 

На одному з найближчих засідань Кабінету Міністрів України буде розглянуто питання заборгованості з виплати заробітної плати. Про це повідомив заступник Міністра соціальної політики В.В. Іванкевич, відкриваючи засідання Комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати 28 травня ц.р.

У засіданні Комісії від СПО об’єднань профспілок взяли участь Голова Профспілки суднобудування України Бутенко М.О., консультант з питань економічного захисту і трудових відносин Укрелектропрофспілки Єнік Г.В. та заступник керівника департаменту виробничої політики та колективно-договірного регулювання апарату ФПУ Макогонюк С.Л.

Про причини виникнення та можливі шляхи погашення зарплатної заборгованості доповідали керівники таких підприємств, як ДП «Завод порошкової металургії», КП «Шосткінський казенний завод «Зірка», ДП «Регіональні електричні мережі», ДП «Суднобудівний завод ім. 61 комунара», КП «Харківводоканал» та МКП «Основаніє», а також представники відповідних облдержадміністрацій.

Наприкінці засідання Макогонюк С.Л. нагадала членам Комісії про Рішення Комітету ВРУ з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення від 11.02.2015 щодо необхідності щомісячного проведення засідань Комісій, а також проінформувала про реєстрацію колективно-трудових спорів (конфліктів) СПО об’єднань профспілок з КМУ та СПО сторони роботодавців.

Після отримання протоколу буде поінформовано додатково.

 

 

Департамент виробничої політики та колективно-договірного регулювання