img0

 

В рамках вирішення колективного трудового спору (конфлікту) між СПО об’єднань профспілок на національному рівні та Кабінетом Міністрів України, примирною комісією досягнуто домовленості, що Державна служба України з питань праці поінформує до 01.08.2015 про результати проведеної роботи й до кінця 2015 року щомісячно надаватиме інформацію. У подальшому інформування щодо здійснених перевірок буде здійснювати згідно домовленостей сторін.

На виконання вищезазначеної домовленості та розпорядження Кабінету Міністрів України від 15.06.2015 № 625-р “Про надання дозволу Державній інспекції з питань праці та її територіальним органам на проведення перевірок підприємств, установ та організацій щодо незаконного звільнення працівників і заборгованості із заробітної плати” Державна служба України з питань праці надала відповідну інформацію (додається).

Нагадуємо, що вимога СПО об’єднань профспілок стосовно відновлення забезпечити дієвого державного нагляду та контролю за додержанням законодавства у сфері трудових відносин, охорони праці та гігієни праці, враховуючи внесений Кабінетом Міністрів України до Верховної Ради України проект Закону України „Про внесення змін до розділу ІІІ „Прикінцеві положення” Закону України „Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України” (реєст. № 2230-а від 02.07.2015), вважається задоволеною.

Інформаціяпро результати виконання Держпраці доручення щодо проведення

Інформація про результати виконання Територіальними державними інспекціями з питань праці доручення щодо проведення перевірок, передбачених розпорядженням Уряду від 15.06.2015 № 625-р станом на 27.07.2015


Управління соціального діалогу та

колективно-договірного регулювання