1019395640

 

 Шановний Володимире Олександровичу!

 

Федерація профспілок України об’єднує, представляє і послідовно захищає права та інтереси 4.8 млн. працівників, студентів і робітничої молоді.

Сьогодні перед державою і громадянським суспільством, Федерацією профспілок України стоять значні виклики, подолання яких лежить у площині очікування змін, зокрема щодо вирішення таких питаннях як:

 

  1. 1.Досягнення миру та стабільності в суспільстві, непорушності державних кордонів;
  2. 2.Забезпечення стійкого економічного зростання за рахунок розвитку вітчизняної промисловості, подолання тіньової економіки, створення високооплачуваних робочих місць як альтернативи масовому виїзду українців на заробітки за кордон;
  3. 3.Забезпечення справедливого розподілу результатів праці, гідної зарплати  і наближення її до  рівня країн ЄС;
  4. 4.Створення належних умов для гідного життя, подолання бідності, забезпечення доступу до медичної допомоги, освіти, отримання професії, житла.
  5. 5.Розширення народної демократії, запровадження права народної законодавчої ініціативи, відкликання народних депутатів за невиконання своїх обов’язків.
  6. 6.Гарантування конституційного права на свободу слова, волевиявлення, мирні зібрання та страйк, забезпечення ефективного соціального діалогу.
  7. 7.Забезпечення конституційних прав профспілок на свободу об’єднання, гарантування їх правозахисної діяльності в інтересах людей праці; захист від незаконних зазіхань на профспілкову власність, недопущення перешкоджання статутній діяльності профспілок представниками влади і роботодавців;
  8. 8.Справедливе правосуддя на основі верховенства права, рішуче подолання корупції.

Водночас зазначаємо, що перелік запропонованих питань не є вичерпним, існує значно більше соціально-економічних і трудових проблем, які потребують нагального вирішення.

Вельмишановний Пане Президенте, вітаємо Вас з обранням на найвищу посаду в Україні, і вносимо пропозицію провести найближчим часом Вашу зустріч з профспілковою громадою, на якій ми готові будемо презентувати Вам наші детальні пропозиції щодо реформування сфер, які стосуються забезпечення прав і інтересів людей праці.

Принагідно повідомляємо, що 16 травня 2019 року відбудеться засідання Ради Федерації профспілок України, яке може стати майданчиком для проведення такого діалогу.

 

 

 

Голова ФПУ                          Г.В. Осовий