2013 149 033

 

Кожен вищий навчальний заклад України має власну традицію посвяти першокурсників у студенти. Головна мета цього освітянського священнодійства – створити для першокурсників атмосферу справжнього свята, що запам’яталося б на все життя, допомогти їм стати повноправними членами колективу навчального закладу.

Доволі цікаву традицію посвяти першокурсників у студенти започатковано цього року у вищому навчальному закладі Федерації професійних спілок України – Академії праці, соціальних відносин і туризму. Для її реалізації першокурсники Академії та Інституту туризму ФПУ, що нещодавно став структурним підрозділом Академії, здійснили триденну туристичну подорож до Карпат, яка стала, по суті, для них першим виїзним практичним заняттям. Під час подорожі вони ознайомились з унікальними природними об’єктами та історико-культурними пам'ятками країни, туристичною інфраструктурою, здійснили свій перший гірський навчально-тренувальний похід. Ритуал посвяти відбувся на найвищій вершині України – горі Говерлі (2061 м).

Про це було повідомлено під час урочистості з нагоди Дня знань, яка відбулась 2 вересня в актовому залі Академії.

Першокурсників привітав Голова Федерації профспілок України Юрій Кулик. Він підкреслив, що Академія праці, соціальних відносин і туризму України – це один з небагатьох навчальних закладів в Україні, де забезпечується підготовка спеціалістів для соціальної сфери, у центрі якої є людина праці. Сьогодні в Академії навчається понад 1000 студентів.

«Нещодавно нашому навчальному закладу виповнилося 20 років, - сказав Голова ФПУ. - За цей час ми маємо певні здобутки. Підтвердження цього є той факт, що Академія неодноразово визнавалася кращою серед приватних вузів України й нагороджувалася престижними відзнаками. Понад 35 тис. фахівців з вищою освітою було підготовлено у її стінах для соціальної сфери та профспілкової роботи. Зараз Академія є носієм потужних знань, гідних традицій та добрих прикладів».

Профспілковий лідер також зазначив, що з метою створення потужного профспілкового навчального закладу Президія ФПУ прийняла рішення про об’єднання Академії праці і соціальних відносин ФПУ, Інституту туризму ФПУ та Харківського соціально-економічного інституту. «Новітній вищий навчальний заклад має стати національним осередком аналізу й подання сучасних європейських знань і вмінь у галузі соціальних технологій, - підкреслив він. - Головне завдання – поєднання освіти і науки для розвитку власне профспілок – впливового інституту громадянського суспільства. ФПУ як засновник цього навчального закладу пишається тим, що у нас є такі виші. Ми зробили дуже багато, щоб Академія мала більш високий статусу, щоб тут був досвідчений викладацький склад. Першокурсниками Академії та інституту Туризму у цьому році стали 80 осіб, понад 340 студентів продовжать навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем «спеціаліст» та «магістр».

Юрій Кулик акцентував на тому, що сьогоднішнім студентам Академії у майбутньому доведеться продовжувати традиції профспілкових активістів з впровадження соціальних ініціатив. Серед над якими зараз працює ФПУ.

«Студентські роки – це незабутні роки молодості, але це ще й роки отримання знань, які ви повинні винести золотим багажем зі стін Академії і стати фахівцями своєї справи, - зазначив Голова ФПУ. - Зі свого боку, запевняю вас, що Федерація профспілок України зробить все можливе для зміцнення матеріальної бази Академії, створення тут доброго мікроклімату. Щиросердечно вітаю професорсько-викладацький колектив, студентів, особливо першокурсників, з початком нового навчального року! Хай вам щастить!»

Студентів та викладачів привітали також в.о ректора Академії праці, соціальних відносин і туризму Сергій Попович, проректори цього вищого учбового закладу, ректор Інституту туризму. Представникам першокурсників було вручено символічний студентський квиток.

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ

 

2013 149 020

 

2013 149 008

 

2013 149 015

 

2013 149 026

 

 

2013 149 013

 

 

2013 149 028