3680

Про занепокоєння ФПУ негативними процесами в економіці, поглибленням деструктивних явищ на ринку праці йшлося на зустрічі з Першим заступником Міністра економічного розвитку і торгівлі України  Анатолієм Максютою.

Підґрунтям занепаду в економіці є багаторічна хибна політика «економічного зростання на основі дешевої робочої сили», - підкреслив заступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк і вніс низку пропозицій щодо моделювання нової стратегії конкуренції на основі гідної праці.

Голови всеукраїнських профспілок Я.Жугаєвич, А.Кубраченко, Т.Ясько акцентували увагу Міністра на галузевих проблемах та баченні їхнього розв’язання.

«Ми готові обговорювати всі питання, які турбують профспілки, і спільно шукати шляхи вирішення існуючих проблем», - повідомив Міністр.

Під час зустрічі сторони обговорили питання, пов’язані з необхідністю розвитку в Україні високотехнологічних і наукоємних галузей.

«Наразі ми вжили заходів для підтримки автомобільної промисловості, розуміючи важливість розвитку високотехнологічних галузей. Те ж стосується й вітчизняного літакобудування. При цьому слід звернути увагу, розвиток яких галузей дасть максимальний ефект для забезпечення економічного зростання», - сказав Анатолій Максюта.

ІАЦ