mvs

У зв’язку з подіями на майдані Незалежності у місті Києві 1 грудня 2013 року слідчі продовжують масово допитувати спеціалістів, керівників та інших працівників ФПУ та членів її виборних органів. З цього приводу керівництво ФПУ звернулося ся до начальника Київської міської міліції і Міністра внутрішніх справ України.

Вже допитано понад 60 осіб, більше 100 отримали повістки та виклики найближчим часом до слідчих органів, частина раніше допитаних викликаються на допити повторно. Це обмежує можливості штатних профспілкових працівників щодо виконання ними посадових обов’язків, дезорганізується робота центрального органу профспілок, її членських організацій, що негативно впливає на діяльність всієї організації.

Крім того, Ухвалою Печерського районного суду у м.Києві взагалі заборонено профспілковим працівникам перебувати на робочих місцях у Будинку спілок. Порушується також доступ членів профспілок до своїх виборних органів.

Такі дії правоохоронних органів є нічим невиправданими і перешкоджають законній діяльності профспілок. Очевидно, що працівники не знаходилися на роботі під час подій 1 грудня 2013 року в Будинку спілок, оскільки, це був вихідний день.

У цій ситуації ФПУ зважаючи на прийнятий Верховною Радою України Закон «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань» у частині закриття всіх кримінальних проваджень, відкритих з приводу акцій протесту та масових заходів у період з 21 листопада 2013 року звернулася до міліційних високопосадовців із проханням вжити заходів, які б сприяли відновленню повноцінної роботи профспілок.

ІАЦ