IMG 8355

24-25 січня у Чернігові відбулася Міжнародна науково-практична конференція з питань розвитку сучасної профспілкової освіти. У заході взяли участь лідери всеукраїнських галузевих та територіальних профоб'єднань, керівники профспілкових навчальних закладів, організатори навчання, профспілкові викладачі, а також представники профцентрів Росії та Білорусі. Перед початком конференції гості Центру мали змогу ознайомитись з виставкою методичних та інформаційних матеріалів, які представили навчальні заклади профспілок.

Пленарне засідання конференції відкрив Юрій Кулик — голова Федерації профспілок України, голова Науково-методичної ради ФПУ. У своєму слові він зупинився на основних досягненнях та проблемах профспілкової освіти. Зокрема було наголошено на необхідності матеріального забезпечення системи профспілкового навчання в бюджетах профспілкових організацій. Особливої уваги, за його словами, також заслуговують питання фахової підготовки профспілкових викладачів, розробки та впровадження сучасних тематик навчання, реформування роботи профспілкових вищих навчальних закладів та багато інших.

Після цього розпочалася основна частина конференції, яка складалася з виступів учасників, а також двох секційних засідань.У роботі конференції бере участь заступник Голови ФПУ Є.М.Драп'ятий, представники Всеукраїнських профспілок - членських організацій ФПУ.

Сьогодні, 25 січня, захід буде продовжено в формі проведення майстер-класів від провідних тренерів системи профспілкової освіти, а також другою частиною пленарного засідання. Як і протягом першого дня конференції пленарна частина заходу транслюватиметься в мережі Інтернет, яку можна буде переглянути через сайт Чернігівського Навчально-методичного центру профспілок (www.nmc.cn.ua).

Віталій Копиш
заступник завідувача навчальним відділом підприємства "Навчально-методичний центр" Федерації профспілкових організацій Чернігівської області

IMG 8361

IMG 8369