8-111

 

Як і було визначено постановою Верховної Ради України «Про особливості процедури розгляду і прийняття проекту Закону України про Державний бюджет України на 2014 рік» (від 19.12.2013 № 717-VII) Парламент на пленарному засіданні 16 січня 2014 року ухвалив Державний бюджет України на 2014 рік (без обговорення). За його прийняття проголосувало 249 народних депутатів з 261 зареєстрованих в сесійній залі.

Прийняттю Держбюджету на 2014 рік передував виступ голови Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Є. Гєллєра стосовно рішення комітету рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду прийняти проект за основу та в цілому як закон з урахуванням пропозицій Комітету з питань бюджету.

Держбюджет-2014 вже отримав багато критики експертів, як в частині розподілу бюджетних коштів так і в частині його безпосереднього виконання. Слід зазначити, що, враховуючи скорочену процедуру розгляду проекту Держбюджету на 2014 рік та особливості його прийняття, об’єктивну оцінку самого Закону можна буде дати лише після його оприлюднення. Так, фахівці апарату ФПУ підготують аналіз цього Закону після його опублікування в частині основних соціально-економічних аспектів.

 

Ознайомитися з висновками Комітету Верховної Ради України з питань бюджету від 16.01.2014 р. можна тут

 

 

Департамент бюджетної політики та

соціального захисту апарату ФПУ